Blog

ΤΑ 11 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ “ΟΠΛΑ”

Αυτοσχέδιο όπλο, είναι κυρίως το κοινό αντικείμενο καθημερινής χρήσης που μπορεί να φανεί ουσιαστικά χρήσιμο, δίνοντας υπεροχή, ενάντια σε κάποιον που μας απειλεί (κυρίως) ή μας επιτίθεται, με ποικίλες αμυντικές ή επιθετικές εφαρμογές.

Για να είναι χρήσιμα, θα πρέπει:

A. Να μπορούν να αποκτηθούν και να χρησιμοποιηθούν άμεσα
Β. Να είναι «εξίσου» αποτελεσματικά με τα πραγματικά όπλα
Γ. Να μπορούν να μεταφέρονται (ή να μεταχειριστούν) νόμιμα
Δ. Να είναι αρκετά ισχυρά για τον σκοπό τους (περισπασμός) ή τελείωμα της συμπλοκής.
Ε. Να είναι καλύτερα (και άμεσα προσβάσιμα) από την χρήση της άοπλης μάχης

Τα αυτοσχέδια όπλα, είτε αυτά είναι αντικείμενα που μεταφέρουμε, είτε μπορούν να αποκτηθούν άμεσα στη περιοχή που υπάρχει ο κίνδυνος, πέραν της αμυντικής ή επιθετικής χρήσης τους, προσφέρουν και το στοιχείο της έκπληξης, το οποίο είναι σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτόν που το κατέχει.

Τα αυτοσχέδια όπλα, επίσης είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, ενάντια σε έναν αντίπαλο που είναι οπλισμένος.

Το μεγαλύτερο όφελος των αυτοσχέδιων όπλων, είναι η αντιμετώπιση από τον νόμο. Είναι ΝΟΜΙΜΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Aν δεν υπάρχει τουλάχιστον μια στοιχειώδη γνώση στη χρήση των αυτοσχέδιων όπλων, ή αν αυτά δεν είναι άμεσα προσεγγίσημα, ίσως θα είναι προτιμότερη η άοπλη αντιμετώπιση

Αυτά είναι τα 11 καλύτερα αυτοσχέδια όπλα

ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

1. Κλειδί-ά

Αν και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού στις αρθρώσεις των δαχτύλων από την λανθασμένη χρήση, είναι ένα όπλο που ο καθένας φέρει μαζί του συνεχώς, είναι πανεύκολα προσβάσιμο, και η ισχύς του, είναι τέτοια που μπορεί να πλήξει ακόμα και θανάσιμα τον επιτιθέμενο.

improvised weapons ΚΛΕΙΔΙ

2. Μπρελόκ κλειδιών (Ακαμπτα – Εύκαμπτα)

Ακαμπτο

Μακριά και στιβαρά μπρελόκ, μπορούν να χρησιμέψουν ως ισχυρό όπλο ενάντια σε μια επίθεση. Αν είναι τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο, οι γωνίες του με την σωστή χρήση, μπορούν να επιφέρουν πολύ ισχυρή βλάβη στον επιτιθέμενο.

Ευκαμπτα

Επίσης πρέπει να είναι κάπως μακριά. Αυτό δίδει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα κλειδιά, ως όπλο περισπασμού

improvised weapons ΜΠΡΕΛΟΚ

3. Πένα, στυλό, μολύβι…

Απολύτα αποτελεσματικό αυτοσχέδιο όπλο κοντινής απόστασης, για αμυντική ή επιθετική ενέργεια. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάσιμη ζημιά στον επιτιθέμενο. (Μεγάλη προσοχή σε άνθρωπο που έχει επάνω του πάνω από ένα ξύλινο μολύβι. Ιδίως σε περιοχές που η είσοδος ελέγχεται από ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων)

improvised weapons ΠΕΝΑ

4. Μπουκάλι (Εξωτερικό περίβλημα και περιεχόμενο)

Ένα μπουκάλι ποτό (γυάλινο ή πλαστικό), μπορεί (με την κατάλληλη γνώση) να χρησιμοποιηθεί ως άριστο αυτοσχέδιο όπλα.

Το περιεχόμενό του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περισπασμό, είτε για να σας δώσει χρόνο στη διαφυγή, είτε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού στην αντεπίθεσή σας.

improvised weapons ΜΠΟΥΚΑΛΙ

5. Τσάντα (κράνος μηχανής)

Μια τσάντα.ή ένα σακίδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαιρετικά ως ασπίδα αρχικά.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι, αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για αμυντική ή επιθετική χρήση.
Μια ελαφρύτερη τσάντα (συνήθως γυναικεία) ή ένα κράνος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιστροφικά για έλεγχο της απόστασης αλλά και για κρούση.

improvised weapons ΤΣΑΝΤΑ

6. Κάρτα (πιστωτική – τηλεφωνική κλπ)

Με την κατάλληλη γνώση στη χρήση της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκαλώντας μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο, σε ειδικές περιοχές όπως μάτια, πίσω από το αυτί, δάχτυλα…

improvised weapons ΚΑΡΤΑ

7. Ζώνη μέσης, γραβάτα, μπλούζα, πουκάμισο, ζακέτα, μπουφάν

Με την κατάλληλη γνώση στη χρήση τους, είναι ίσως τα αποτελεσματικότερα εύκαμπτα όπλα, εναντίον μιας επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο.

improvised weapons ΖΩΝΗ

8. Περιοδικό – βιβλίο

Το περιοδικό διπλωμένο, ή το βιβλίο, μπορούν επίσης να αποτελέσουν ένα σημαντικό αυτοσχέδιο όπλο, είτε σε αμυντική, είτε σε επιθετική ενέργεια.

improvised weapons ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΜΕΣΑΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

9. Κέρματα (Kινητό – αναπτήρας…)

Αυτό είναι ένα απλό αλλά ουσιαστικό αυτοσχέδιο όπλο περισπασμού (κυρίως). Μπορεί να καθυστερήσει τον επιτιθέμενο ή να τον αιφνιδιάσει. Ακόμα και να τον τραυματίσει ελαφριά (πρόσωπο)

improvised weapons κερματα

10. Μακρύς Φακός (Κοντός φακός για κοντινή ζώνη μάχης)

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Ακόμα και η δέσμη φωτός μπορεί να φανεί χρήσιμη την νύχτα, είτε ως περισπασμό, είτε ως παροχή φωτός, σε σκοτεινό σημείο.

improvised weapons ΦΑΚΟΣ

ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

11. Ομπρέλα

Είναι ίσως το αποτελεσματικότερο αυτοσχέδιο όπλο, (με την κατάλληλη γνώση χρήσης της), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμυνα, εναντίον περισσοτέρων από ενός επιτιθέμενου.

Η εμβέλειά της, είναι η μεγαλύτερη από τα προαναφερόμενα αυτοσχέδια όπλα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε αμυντικά – είτε επιθετικά και ως χτύπημα και ως “κάρφωμα” (ώθηση με την μύτη της)

improvised weapons ΟΜΠΡΕΛΑ


Αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αυτοσχέδια όπλα, και μπορούν να βρεθούν στο κοντινό περιβάλλον, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αμυντικά, είτε ως ασπίδα, είτε επιθετικά, είτε ως περισπασμό.

Είναι δεκάδες. Αναφέρω μερικά, ενδεικτικά

Πυροσβεστήρας.
Καρέκλα,
Τραπέζι,
CD, DVD Disc…,
Κoμάτι ξύλου,
Εργαλεία,
Πέτρα,
Νερό (υγρά),
Χώμα…,


H ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ, ΣΤΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.

author: Μιχάλης Κοσσυβάκης