Blog

ΚΑΛΗ σχολική χρονιά

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, από τον δημιουργό και διευθυντή του πολυχώρου μας:

“11 Σεπτεμβρίου 2019. Αυριο, ξεκινά την διαδρομή της, ακόμα μια νέα σχολική χρονιά. Ενας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, φέροντας μαζί όνειρα, ελπίδες, στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στον δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Τους εύχομαι να είναι γεμάτος έμπνευση και πίστη, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Να επιδείξουν την απαραίτητη δύναμη και υπομονή, και το κυριότερο να απολαύσουν το ταξίδι της μάθησης, αποκομίζοντας τα αναγκαία οφέλη, που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στο μέλλον τους αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Στο πολυσύνθετο και ευαίσθητο έργο που έχουν οι εκπαιδευτικοί, τους εύχομαι να βρουν τους κατάλληλους τρόπους, ώστε με ζήλο και ευσυνειδησία, να πυροδοτήσουν τη δίψα της δημιουργίας και να διεγείρουν τους μαθητές προς τον δρόμο για την αναζήτηση της γνώσης.

Στους γονείς, εύχομαι να ξεπεράσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τις δυσκολίες που γεννά η κάθε σχολική χρονιά, και με την δύναμη του ρόλου τους, να σταθούν υπομονετικά και τρυφερά, αρωγοί και σε αυτή την προσπάθεια των παιδιών τους. Η αγάπη τους, για ακόμα μια φορά να είναι ο φωτεινός φάρος για τις καλύτερες συνθήκες, και αυτή τη χρονιά.”

author: Μιχάλης Κοσσυβάκης