Blog

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ – ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι σαν την ασφάλιση. Μπορεί να ελπίζετε πως τα παιδιά σας ποτέ δεν θα το χρειαστούν, αλλά θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, όταν παραστεί ανάγκη.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της αυτο-πειθαρχίας. Οι Πολεμικές τέχνες είναι παγκοσμίως γνωστές και αποδεκτές για την ικανότητά τους να δημιουργήσουν την πειθαρχία στα παιδιά.
Αυτή η πειθαρχία έρχεται με τη μορφή της εστίασης, της συγκέντρωσης και του σεβασμού.
Αυτές είναι δεξιότητες που διδάσκονται μέσω της κατάρτισης πολεμικών τεχνών .
Αυτες οι αρετές μεταφέρονται και σε άλλα μέρη της ζωής του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς του στο σπίτι και το σχολείο .

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Οι πολεμικές τέχνες, είναι ιδανικές για να δώσουν στο παιδί θετική στάση και νικηφόρα διάθεση. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε και αυτό το προτέρημα στο φέρσιμό του.

ΥΓΕΙΑ, ΦΟΡΜΑ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Πάνε χέρι-χέρι με τις πολεμικές τέχνες . Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σταματούν τα διάφορα προγράμματα γυμναστικής, είναι ότι βαριούνται .

Οι Πολεμικές τέχνες διαθέτουν τεράστια ποικιλομορφία κατάλληλων ασκήσεων για τα παιδιά, (τους εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους) που μπορούν να κρατούν το ενδιαφέρον πάντα υψηλά. Επιπλέον είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη ζωή τους.
Τα παιδιά δεν θα ξεπεράσουν την επιθυμία να ασκούν τις πολεμικές τέχνες καθώς ενηλικιώνονται.

Είναι ένας τρόπος ζωής και όχι απλά μια άσκηση .

Οι δεξιότητες που διδάσκονται στο μάθημα της φυσικής αγωγής μπορoύν επίσης να ενισχυθούν μέσα από τις πολεμικές τέχνες. Λόγω της φύσης των πολεμικών τεχνών, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πως η εξάσκηση σε αυτές απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση και εστίαση.

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η διδασκαλία πολεμικών τεχνών θα ενισχύσει την αίσθηση της βίας και θα βοηθήσει τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βλάπτουν τους άλλους!

Οι Πολεμικές τέχνες επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ένα κοινό χαρακτηριστικό των θυτών είναι ότι δεν διαθέτουν έλεγχο, αλλά και δεν ξέρουν πώς να διαχειρίζονται το θυμό τους. Οι Πολεμικές τέχνες εξαλείφουν αυτά τα προβλήματα, διότι βοηθούν στη μείωση του στρες, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και τον έλεγχο και διδάσκουν τον σεβασμό προς τους άλλους.

Υπό την έννοια αυτή, βοηθά επίσης τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, διότι τους δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την καταπολέμηση της παρενόχλησης πριν από την έναρξή της.

Oι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι τόσο ση-μαντική για τα παιδιά όλων των ηλικιών . Ο κόσμος μας αλλάζει και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα συναντήσουν στο δρόμο τους στη ζωή.

Οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν πολλά από τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να πετύχει σε όλους τους τομείς της ζωής. Τα παιδιά χρειάζονται μια θετική διέξοδο. Οι Πολεμικές τέχνες εκπληρώνουν απόλυτα αυτή την ανάγκη.

Master Mιχάλης Κοσσυβάκης
Eκπαιδευτής άοπλης και ένοπλης μάχης, Διεθνής εισηγητής

author: Μιχάλης Κοσσυβάκης